Software licenties kopen bij Windowscode.nl!

Meest gestelde vragen

We begrijpen dat je misschien vragen hebt over onze producten en diensten, en we willen graag zorgen dat je snel antwoord krijgt op je vragen. Op deze pagina hebben we daarom de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet, zodat je snel en gemakkelijk antwoorden kunt vinden.

Wij zijn altijd via de mail te bereiken en via de chat tussen 9:00 en 21:00. Mochten wij even niet online zijn op de chat dan komen wij zo snel mogelijk met een antwoord via de mail!

Daarnaast zijn wij op werkdagen 09:00 t/m 17:00 bereikbaar voor je op 085 130 1265

Nee wij hebben helaas geen bezoekadres.

 

Je kunt e-mailen naar support@windowscode.nl of contact opnemen via de chat op onze website of telefonisch op 085 130 1265

Volg de volgende stappen:

 1. Controleer of er 15 minuten zijn verstreken. De licentie wordt uiterlijk in 15 minuten geleverd.
 2. Controleer de gegevens die je hebt ingevuld bij de bestelling. De bestelling wordt naar je e-mailadres gestuurd, dus controleer dat deze juist is.
 3. Controleer of de e-mail niet per ongeluk terecht is gekomen in je spam box van je e-mail.
 4. Nog steeds niks ontvangen? Neem dan contact op met ons via de livechat of e-mail naar support@windowscode.nl

Alle Windows, Windows server & Office licenties die wij verkopen zijn na activatie levenslang geldig. Er is wel een belangrijk verschil tussen OEM en Retail (zie uitleg daarover hieronder)

Overige licenties hebben een activatie periode bij het product staan. Deze licenties zijn bijvoorbeeld voor 2 jaar geldig als abonnements vorm.

Deze licenties zijn overgenomen van bedrijven uit faillissement of wegens overschot, vandaar dat we zo een scherpe prijs kunnen hanteren. De licenties zijn dus helemaal legaal en klaar voor gebruik!

Soms werken Windows licenties niet direct, dit kan verschillende oorzaken hebben. Maar meestal komt het omdat Windows geen verbinding kan maken met de Microsoft activatie server. Wij hebben een aantal stappen ontwikkeld die de meeste problemen met activeren oplossen. Klik op de knop hier onder om je Windows activatie problemen op te lossen.

Heb je activatie problemen met Office of Virus scanners? Neem dan contact op met onze helpdesk via de Chat of support@windowscode.nl

Er zit geen limiet aan het aantal licenties wat je kunt kopen. Bij grote orders raden wij aan om contact op te nemen/een bulk order te maken. Hierbij krijg je niet alleen korting, maar weet je ook zeker dat wij jouw licenties direct kunnen leveren.

OEM licenties worden gekoppeld aan de hardware van je computer. Als je een nieuwe computer koopt kan je de licentie dus niet meenemen naar die computer. Ook wanneer er iets vervangen moet worden in je computer (bijvoorbeeld het moederbord) zal de licentie niet meer geldig zijn. Deze licenties zijn ook niet te koppelen aan je Microsoft account en ze zijn niet bruikbaar om te upgraden van Windows 10 naar 11.

OEM licenties  zijn dus minder uitgebreid en daardoor ook goedkoper in prijs. Wij raden eigenlijk altijd aan om een Retail licentie te kopen zodat je niet tegen limieten aanloopt.

Windows 10 Pro – OEM

OEM is vrijwel altijd de verkeerde keuze. Met OEM kan je alleen een nieuw geïnstalleerde computer activeren. Deze licentie wordt vervolgens gekoppeld aan de hardware van de computer. Dus de licentie is niet te verhuizen en als bijvoorbeeld je moederbord of ram geheugen kapot gaat en vervangen moet worden is je Windows niet meer actief. Ook kan je deze licentie niet upgraden naar een nieuwe versie van windows.

 • Slechts één keer te gebruiken
  Na gebruik kan je de licentie niet verhuizen naar een nieuwe computer.
 • Gekoppeld aan computer hardware
  Wanneer je hardware moet wijzigen in de computer zal de licentie niet meer werken
 • Niet te gebruiken als upgrade of update licentie
  Wil je Windows home upgraden naar pro? Of updaten van Windows 10 naar 11? Dat kan niet met deze licentie.
 • Kan niet verbonden worden aan je Microsoft account
  Deze licentie kan niet gekoppeld worden aan je Microsoft account

Windows 10 Pro – RETAIL (Beste keuze)

Retail werkt altijd! Bij upgraden en verhuizen. Deze licentie wordt meestal gekoppeld aan je Microsoft account waardoor je hem makkelijk kan verhuizen naar nieuwe computers. Deze licentie wordt dus ook niet aan je hardware gekoppeld. De ideale licentie voor iedereen

 • Licentie is na gebruik nog te verhuizen naar andere computer
  Wanneer je een nieuwe computer koopt kan je deze licentie gewoon meenemen en gebruiken.
 • Verbinden met je Microsoft account
  Deze licentie kan gekoppeld worden aan je Microsoft account om hem makkelijk te bewaren of te verhuizen naar andere apparaten.
 • Te gebruiken als upgrade licentie
  Wil je Windows upgraden naar een beter versie? Dat kan met deze licenties.
 • Gratis update naar nieuwe Windows versie
  Tot nu toe zijn deze licenties gratis mee te nemen naar nieuwe Windows versies.

Windows

Office

Windows kan je downloaden via de officiële website van Microsoft. Via die website download je het hulpprogramma waarmee je een installatie USB stick of DVD kan maken. De software die je download is niet van Productlicenties.nl maar is eigendom van Microsoft.

Klik op de knop hier onder om naar de Microsoft website te gaan

 1. Selecteer de Startknop en selecteer vervolgens “Instellingen > Tijd en taal > Taal”.
 2. Kies een taal in het menu Windows-weergavetaal.

Staat de taal die je wilt er niet tussen? Neem dan de volgende stappen:

 1. Selecteer de Startknop en selecteer vervolgens “Instellingen > Tijd en taal > Taal”.
 2. Klik onder de optie Taalpakket downloaden op Downloaden.
 3. Nadat het taalpakket is geïnstalleerd, selecteer je Terug.
 4. Kies een taal in het menu Windows-weergavetaal.

Wil je een oudere versie van Windows upgraden naar Windows 11? Dan heb je de retail licentie nodig. Met een OEM licentie van Windows 11 of 10 kun je alleen maar een verse installatie doen.

Je kunt de installatiebestanden op de volgende pagina’s van Microsoft downloaden:
Windows 11
Windows 10

Download de de media creation tool van Microsoft, voor het maken van een installatie USB/DVD: https://www.microsoft.com/nl-nl/software-download/windows10. De software die je download is niet van Productlicenties.nl maar is eigendom van Microsoft.

Voor een verse installatie klik je op “Het hulpprogramma voor het maken van installatiemedia (USB-flashstation, dvd of ISO-bestand) gebruiken om Windows 10 op een andere pc te installeren (klik voor meer of minder informatie).”

Voor het upgraden van een oudere windows versie klik je op “Deze pc met het hulpprogramma upgraden naar Windows 10 (klik voor meer of minder informatie)”. Vergeet niet dat je alleen met de retail versie een upgrade kan uitvoeren.

Onder “Meer mogelijke downloads” vind je downloads voor onder andere Windows Enterprise.

USB gemaakt?

Wanneer de USB gemaakt is moet je de computer opnieuw opstarten via de USB zodat de installatie kan beginnen. Vaak moet je tijdens het opstarten een andere bootschijf kiezen. Dit werkt per computer/laptop anders, zoek dit op bij de leverancier van je systeem. Maar vaak is het F11,  F12 of DEL ingedrukt houden tijdens het opstarten.

Wanneer je een Retail licentie hebt kan je de computer upgraden zonder problemen.

Als je een OEM licentie hebt kan dat wel problemen met zich mee brengen. OEM versies worden gekoppeld aan de hardware van je computer en zullen bij grote veranderingen niet meer actief zijn. Deze licentie is dan gekoppeld aan de oude hardware en kan niet opnieuw gebruikt worden. Daarom raden wij altijd aan om een Retail licentie te kopen zodat je de computer vrijblijvend kan upgraden.

Microsoft Office 2019 kan je activeren en installeren via de officiële website van Microsoft. https://setup.office.com/. De software die je download is niet van Productlicenties.nl maar is eigendom van Microsoft.

Volg de stappen en installeer office:

 1. Meld je aan of maak een Microsoft account
 2. Voer de product licentie in
 3. Download Office
 4. Installeer Office

Soms lukt het tijdens het activeren niet om Office direct te downloaden. Je zou dan moeten inloggen op je Office account om de software te downloaden. Dit kan op de website van Microsoft op https://account.microsoft.com. De software die je download is niet van Productlicenties.nl maar is eigendom van Microsoft.

Volg de stappen en download Office 2019:

Heb je nog geen account? Volg dan de uitleg van “Hoe activeer & installeer ik Office 2019?”

 1. Meld je aan bij Microsoft op https://account.microsoft.com
 2. Navigeer naar “Services en abonnementen”
 3. Download Office onder “Producten die je hebt gekocht”

Office 2021 installeer je via een installatie bestand die te verkrijgen is van de Officiële website van Microsoft. (Zie de knop hier onder)

Volg de instructies hier onder om Office 2021 te installeren.

 1. Download Office via de Microsoft website (link hier onder)
 2. Verwijder alle Office installaties van je computer
  1. Start -> Instellingen -> Apps -> Geïnstalleerde apps -> Zoek “Office”
  2. Verwijder elke office installatie die aanwezig is
 3. Herstart de computer
 4. Installeer Office 2021 met het gedownloade installatie bestand
 5. Activeer Office wanneer daar om gevraagd wordt met de aangeschafte licentie

Foutmeldingen

Soms werken Windows licenties niet direct, dit kan verschillende oorzaken hebben. Maar meestal komt het omdat Windows geen verbinding kan maken met de Microsoft activatie server. Wij hebben een aantal stappen ontwikkeld die de meeste problemen met activeren oplossen. Klik op de knop hier onder om je Windows activatie problemen op te lossen.

Heb je activatie problemen met Office of Virus scanners? Neem dan contact op met onze helpdesk via de Chat of support@windowscode.nl

 1. Foutcode “0xC004F074” houdt in dat een “N” variant van Windows geïnstalleerd hebt. Deze versie is een beperkte versie van Windows met niet alle functionaliteiten. Zo heeft deze variant bijvoorbeeld helemaal geen Windows media player. Zie uitleg “Wat is een Windows N versie?” hier boven.

  Helaas bieden wij geen “N” licenties aan. Wij raden je aan om Windows opnieuw te installeren zodat je deze wél kan activeren. Je kan Windows downloaden op de officiële Microsoft website via onderstaande link:

  https://www.microsoft.com/nl-nl/software-download/

  Wil je zeker weten wat je Windows versie is? Dat kan je als volgt vinden:
  Nederland: Startknop  > Instellingen  > Systeem  > Info .
  Engels: Start button > Settings  > System  > About .

Foutcode “0xC004f069” houdt in dat jouw versie van windows corrupt is geraakt. Meestal door een upgrade van Windows. Om dit te verhelpen raden wij aan om een schone installatie van windows uit te voeren.

Je kan Windows downloaden op de officiële Microsoft website via onderstaande link:
https://www.microsoft.com/nl-nl/software-download/

In uitzonderlijke gevallen kan het zijn dat je de verkeerde Windows licentie hebt aangeschaft. Wil je voor de zekerheid eerst controleren of je de juiste versie hebt gekocht? Je kan je eigen windows versie vinden door te navigeren naar “Start -> Instellingen -> Systeem -> Info”

Alternative activatie via Telefoon
Soms werkt activatie via telefoon wel bij een corrupte installatie van Windows. Dit kan je proberen door de stappen hier onder uit te voeren:

1. Klik op Start en typ in het zoekvak: “slui 4”
2. Druk op ENTER
3. Kies het juiste land (Nederland)
4. Kies voor Telefoonactivering en volg de instructies die worden gegeven.

Foutcode “0xC004F050” houdt in dat jouw versie van windows corrupt is geraakt. Meestal door een upgrade van Windows. Om dit te verhelpen raden wij aan om een schone installatie van windows uit te voeren.

Je kan Windows downloaden op de officiële Microsoft website via onderstaande link:
https://www.microsoft.com/nl-nl/software-download/

In uitzonderlijke gevallen kan het zijn dat je de verkeerde Windows licentie hebt aangeschaft. Wil je voor de zekerheid eerst controleren of je de juiste versie hebt gekocht? Je kan je eigen windows versie vinden door te navigeren naar “Start -> Instellingen -> Systeem -> Info”

Alternative activatie via Telefoon
Soms werkt activatie via telefoon wel bij een corrupte installatie van Windows. Dit kan je proberen door de stappen hier onder uit te voeren:

1. Klik op Start en typ in het zoekvak: “slui 4”
2. Druk op ENTER
3. Kies het juiste land (Nederland)
4. Kies voor Telefoonactivering en volg de instructies die worden gegeven.

Winkelwagen sluiten